Psiholoske karakteristike i ljubavne sklonosti ovna

Aries – Ovan (od 22.03. do 20.04.)

Psiholoske karakteristike i ljubavne sklonosti ovna

Osobe rođene u ovom znaku već na prvi pogled, odnosno prilikom prvog susreta, znaju da se nametnu i ostavljaju utisak na okolinu. Njihov fizički izgled, ponašanje i stil izražavanja su glavni aduti koje Ovan često koristiti prilikom susreta sa različitim osobama.

Međutim, treba naglasiti da oni to uglavnom čine spontano i nesvjesno, kao i bez određene ili smišljene strategije. Odnosno, tipičan predstavnik ovog znaka ponaša se vrlo spontano, iskreno, čulno i shodno svom primarnom impulsu. Naime, poznato je da Ovnovi posjeduju veoma strastvenu prirodu i skoro “neukrotivu ćud”.

Ovan teži čulnom zadovoljstvu, strastvenim vezama i potrebi za dominacijom, bilo da je riječ o ljubavnom partneru ili o nekoj drugoj osobi prema kojoj osjećaju emotivnu naklonost. Njihove strasti se razbuktavaju vrlo burno, lako i ubrzano, tako da je veoma važan onaj početni impuls, prvi utisak ili samo “fluid” i elektricitet koji prašti u vazduhu. Naravno, zbog toga oni najcčešće djeluju veoma nestrpljivo i ubrzano, ili čak i “nasrtljivo” u društvu osobe koja im se dopada.

Ovan ima dovoljno hrabrosti i smjelosti da slobodno izrazi svoja osjećanja bez ustručavanja i lažnih obzira. Pri tome, na veoma direktan i otvoren način izražava i svoje simpatije ili antipatije prema određenim osobama. Znači, svojoj okolini otvoreno daje do znanja ko mu se dopada, a narocito ko mu se ne dopada.

Postoji sjajna anegdota koja ilustruje njegov psihološki profil i karakter, zatim stil izražavanja, ćud i ponašanje. Nakon dugogodišnjeg zajedničkog života sa jednim Ovnom, žena objašnjava prijateljici svoje impresije i fascinaciju: “Znaš, On (Ovan) je vrlo muževan, ali je istovremeno i vrlo infantilan. On umije da bude veliki zaštitinik, ali je i veliko dijete. I ono što je najvažnije – On me voli ‘do bola’, ‘do posljednjeg daha!’ U poređenju sa njim, svi drugi su tako bledunjavi i prozračni”.

Zaista, njihovom prirodom, kao i njihovim emocijama gospodare veoma jake strasti – to je ono prvo ili osnovno potkrepljenje koje oni treba da osjete kod osobe koja im se dopada . Ukoliko neko ne pokreće njihove strasti i ne uzburkava njihove vrele emocije već na samom startu, onda nema ni govora o ljubavnoj priči. Ovan doista može biti veoma romantičan, interesantan, duhovit, šarmantan, nježan, čak i tip sanjalice, ali samo nakon čulnog potkrepljenja.

Na koji način se treba udvarati osobi u znaku Ovna

Prije svega, ljubavna igra ili zavođenje mora biti vrlo iskreno, otvoreno i spontano. Ali, najvažnije pravilo glasi: dozvolite Ovnu da se udvara Vama, ili ukoliko ste dovoljno vješti i lukavi, onda navedite i zavedite Ovna, da se on udvara Vama! Poenta je u tome da Vi uvijek morate biti “ljubavni plijen”, a Ovan je uvijek “ljubavni osvajač”, bez obzira da li je riječ o muškarcu ili o ženi.

Šta je ono što partner osobe rođene u znaku Ovna obavezno mora da zna

Vi ste veoma strasni, vrlo ljubomorni, i u izvjesnom smislu, infantilni ili posesivni. Vama ne treba prkositi i, naročito, ne treba iskušavati Vašu toleranciju. Važno upozorenje je: obavezno treba izbjegavati različite obračune, jer Ovan u naletu niskih strasti ruši sve ispred sebe, a uz to, ukoliko mu se nametnete kao “protivnik” ili rival, onda morate znati da Ovan ne mari mnogo za slabijeg od sebe. Uostalom, čućete odgovor: “da ono što ste tražili – to ste i dobili”.

Ovnu treba prepustiti dominantnu ulogu, a to pravilo naročito važi pred spoljašnjim svijetom. Dakle, važno je da neprekidno inspirišete svog Ovna na različite izazove i uzbudljive zabave ili na ljubavne igre, kao i da pokrećete njegove strasti. Problem koji Vama svakako zadaje veliku glavobolju je to što Vašeg Ovna najviše uzbuđuje početak ljubavne romanse, čar neodoljivog izazova ili strast u kombinaciji sa nekim novim iskustvom, kao i neke “zabranjene ljubavne igre”.

http://www.malihoroskop.com/

Podeli na Facebook-uPogledajte neke od astroloskih usluga koje nudimo:

Takodje, mozete naruciti i astroloske konsultacije putem Skype-a: