Indijanski horoskop: duh koje životinje se krije u svakom od nas

Životinje i njihov duh nam uvek šalju duboku poruku...

Indijanski horoskop: duh koje životinje se krije u svakom od nas

"Svi smo postali od iste tajne sile, stoga dajemo našim životinjskim susedima jednaka prava kakva i mi imamo, da nastanjujemo zajedno ovu zemlju", rekao je legendarni poglavica Bik Koji Sedi.

Indijanski horoskop povezuje nas s duhom životinja. Pomaže nam prepoznati životnu svrhu i intuitivan način rešavanja životnih izazova. Američki Indijanci su oduvek živeli u skladu s prirodom i poštovali sva njena bića kao braću. Sebe nisu doživljavali kao nadmoćne, nego delom jedne celine. Svako je ispunjavao svoju svrhu, a zahvalnost majci prirodi na njenim darovima, i razumijevanje prirodnih zakona i poretka osiguravao im je smiren život. Svako pleme je izražavalo zahvalnost molitvama poput "Poštuj ono što je sveto. Poštuj Zemlju, našu Majku, poštuj starije, poštuj sve one s kojima delimo zemlju - na četiri noge, na dve noge, one s krilima, sve koji plivaju, puze. Hodaj u skladu i lepoti".

Indijanci su, poput svih naroda koji su zadržali blizak i zdrav odnos s prirodom, učili posmatrajući prirodu, njen biljni i životinjski svet, zvezde na nebu, kretanje planeta. Svet oko sebe preslikali su na nebeska prostranstva nastanjujući ih životinjama, što je razlog zašto je i indijanski horoskop ispunjen životinjama. Čak su i za mnoga svoja imena ideju dobili baš iz životinjskog sveta. Ta duboka povezanost s prirodom omogućuje da se još dublje uroni u razumevanje života. Odabirom ličnog imena prema životinji opisali bi svoje osobine, svoja htenja, prepoznavanje svog životnog zadatka... Simbolički su stavili svoj život pod zaštitu posebne energije, koju su nazivali duhom životinje.

Podeli na Facebook-uPogledajte neke od astroloskih usluga koje nudimo:

Takodje, mozete naruciti i astroloske konsultacije putem Skype-a: